Zupa szpinakowa z migda?ami

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane

Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Zupa szpinakowa z migda?ami

Sk?adniki:
  • 455 g m?odych li?ci szpinaku
  • 3 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • 100 g mielonych migda?w
  • sl i czarny pieprz
  • 115 ml ?mietany 12 %
  • 55 g tartego parmezanu do posypania
Sposb przygotowania:
  • 1. W du?ym rondlu zalewamy szpinak bulionem (zachowujemy kilka li?ci do dekoracji).
  • Zagotowujemy, zmniejszamy ogie? i dusimy przez 5 min.
  • Dodajemy migda?y i przyprawy, mieszamy i dusimy przez nast?pne 2 min.
  • Zdejmujemy garnek z ognia i lekko studzimy.
  • 2. Przelewamy zup? do malaksera i miksujemy na jednolit? mas?.
  • Dodajemy ?mietan?, wlewamy z powrotem do rondla.
  • Podgrzewamy zup?, uwa?aj?c, by nie zawrza?a.
  • Podajemy posypan? parmezanem, szczypt? pieprzu i udekorowan? li??mi szpinaku.
Uwagi:
 
Porcje: 4
Przygotowanie: 5 min
Gotowanie: 10 min
Kalorie: 291 kcal
T?uszcz: 24 g
Migda?y nie tylko nadaj? tej zupie wyj?tkowy smak, ale rwnie? wspania?? kremow? konsystencj?.
Zupa ta ?wietnie smakuje na zimno i na gor?co, zw?aszcza, je?li u?yjemy ?wie?ego bulionu.

2.6666666666667
Gosowao: 3 osb

Dodaj opini o Zupa szpinakowa z migda?ami:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5