Toska?ska zupa fasolowa z chlebem

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane

Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Toska?ska zupa fasolowa z chlebem

Sk?adniki:
  • 1/2 w?oskiej bulki - ciabatty
  • 3 ?y?ki oliwy z oliwek
  • 3 posiekane cebule
  • 3 posiekane z?bki czosnku
  • 2 puszki (po 400 g) krojonych pomidorw
  • 1 puszka (400 g) fasolki flageolet
  • 2 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • sl i czarny pieprz
  • ?wie?a bazylia do dekoracji
Sposb przygotowania:
  • 1. Rozgrzewamy piekarnik.
  • Kroimy ciabatt? w kostki i wstawiamy do piekarnika na 10 min, by wysch?a.
  • 2. Rozgrzewamy oliw? w du?ym rondlu, wrzucamy cebul? i czosnek, sma?ymy 3?4 min, a? zmi?kn?.
  • Dodajemy pomidory, fasol? i bulion, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 2 min.
  • 3. Dodajemy podpieczone kawa?ki bu?ki, mieszamy.
  • Znw doprowadzamy zup? do wrzenia i gotujemy przez dalsze 5 min.
  • Przyprawiamy, rozlewamy na talerze i dekorujemy listkami bazylii.
Uwagi:
 
Porcje: 4
Przygotowanie: 10 min
Gotowanie: 20 min
Kalorie: 335 kcal
T?uszcz: 14 g
Piec w temperaturze: 150C,

3.8
Gosowao: 5 osb
Opinie o Toska?ska zupa fasolowa z chlebem
Dla mnie bomba - Mariusz [17.02 18:43]
Wysmienita zupa dla calej rodziny. Ten smak i aromat obudzil nawet burka sasiada.
 

Dodaj opini o Toska?ska zupa fasolowa z chlebem:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5