Suflety broku?owe z puree oliwkowym

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane

Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Suflety broku?owe z puree oliwkowym

Sk?adniki:
  • mas?o do wysmarowania formy
  • 455 g pokrojonych broku?w
  • 285 ml chudej ?mietany
  • 4 ?rednie jajka - bia?ka oddzielone od ??tek
  • sl i czarny pieprz
Puree
  • 20 czarnych oliwek bez pestek
  • 115 ml oliwy z oliwek sok i skrka otarta z 1 cytryny
Sposb przygotowania:
  • 1. Rozgrzewamy piekarnik i smarujemy 4 foremki do suflerw.
  • Gotujemy broku?y w niewielkiej ilo?ci osolonej wody przez 15 min lub do mi?kko?ci, odlewamy wod?.
  • Miksujemy na jednolit? mas? ze ?mietan?, ??tkami i przyprawami.
  • Przelewamy do du?ej miski.
  • 2. Ubijamy bia?ka na sztywn? pian?.
  • Delikatnie mieszamy 1/3 bia?ek z mas? broku?ow?, u?ywaj?c du?ej metalowej ?y?ki.
  • Powtarzamy czynno??, mieszaj?c pian? z mas? w dwch turach.
  • 3. Wylewamy ciasto do foremek i pieczemy przez 20?25 min, a? wyro?nie i zarumieni si?.
  • W tym czasie miksujemy oliwki, oliw?, sok i skrk? cytryny w malakserze.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze: 220C
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min
Pieczenie: 40 min
Kalorie: 504 kcal
T?uszcz: 48 g
Jest to jedna z ?atwiejszych metod przygotowania sufletu.
By? mo?e nie wyro?nie on tak bardzo, ale na pewno nie opadnie.
Oliwki nadaj? potrawie bogaty, kremowy smak.
Podajemy ze ?wie?ym pieczywem.

3.5
Gosowao: 4 osb

Dodaj opini o Suflety broku?owe z puree oliwkowym:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5