Rolada z rze?uch? i parmezanem

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane

Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Rolada z rze?uch? i parmezanem

Sk?adniki:
  • olej do wysmarowania papieru
  • 1 ?y?ka ?wie?o startego parmezanu
  • 85 g drobno posiekanej rze?uchy
  • 4 ?rednie jajka, rozm?cone
  • sl i czarny pieprz
Nadzienie
  • 200 g t?ustego twarogu
  • 3 ?y?ki t?ustego mleka
  • 85 g drobno posiekanej rze?uchy oraz kilka ?ody?ek do dekoracji
  • 5 drobno posiekanych dymek
  • sl i czarny pieprz
Sposb przygotowania:
  • 1. Rozgrzewamy piekarnik.
  • Smarujemy form? do ciasta (23 cm x 30 cm) i wyk?adamy papierem do pieczenia.
  • Posypujemy po?ow? parmezanu.
  • 2. Mieszamy jajka, rze?uch? i przyprawy, wylewamy do formy.
  • Pieczemy 7?8 min, a? jajka si? zetn?.
  • Wyjmujemy z piekarnika i studzimy przez 5 min.
  • Nast?pnie posypujemy ciasto jajeczne reszt? parmezanu, przykrywamy papierem i odstawiamy do ostygni?cia.
  • 3. W tym czasie przygotowujemy nadzienie.
  • Bardzo dok?adnie mieszamy twarg z mlekiem, rze?uch?, dymk? i przyprawami.
  • Wyk?adamy rolad? na blat i zdejmujemy wierzchni? warstw? papieru.
  • Rozsmarowujemy nadzienie na cie?cie i zwijamy rolad? od krtszego ko?ca, jednocze?nie oddzielaj?c ciasto od dolnej warstwy papieru.
  • Wstawiamy do lodwki na 30 min.
  • Podajemy rolad? pokrojon? w plastry i przybran? rze?uch?.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze: 200C
Porcje: 4 Przygotowanie: 20 min + 40 min sch?adzania + 30 min w lodwce
Pieczenie: 1?1 1/2 godz.
Kalorie: 266 kcal
T?uszcz: 23 g

3.5
Gosowao: 4 osb

Dodaj opini o Rolada z rze?uch? i parmezanem:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5