Pieczona cebula z grzybami i orzeszkami pinii

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane

Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Pieczona cebula z grzybami i orzeszkami pinii

Sk?adniki:
  • 2 kromki razowego chleba
  • 4 du?e czerwone cebule
  • 2 ?y?ki oliwy z oliwek
  • 2 posiekane z?bki czosnku
  • 2 ?y?ki orzeszkw pinii
  • 200 g drobno posiekanych pieczarek
  • 4 ?y?ki siekanej natki pietruszki
  • sl i czarny pieprz
Sposb przygotowania:
  • 1. Rozgrzewamy piekarnik, wk?adamy do niego chleb na 20 min, ?cieramy go na tarce lub mielimy w maszynce do mi?sa.
  • Zwi?kszamy temperatur? w piekarniku do 200C lub ?6".
  • 2. Odkrawamy grn? i doln? cz??? cebuli.
  • Wk?adamy do rondla, zalewamy wod? i doprowadzamy do wrzenia.
  • Gotujemy 10 min, a? b?d? mi?kkie.
  • Odlewamy wod? i odstawiamy na 20 min do ostygni?cia.
  • 3. Wydr??amy ka?d? cebul? i drobno siekamy ?rodki.
  • Podgrzewamy oliw?, podsma?amy czosnek i posiekan? cebul? przez 5 min.
  • Dodajemy orzeszki i pieczarki, sma?ymy dalsze 5 min.
  • Zdejmujemy z ognia i mieszamy z tartym chlebem, natk? i przyprawami.
  • Nape?niamy cebule nadzieniem i zawijamy w foli?, zostawiaj?c gr? odkryt?.
  • Uk?adamy na blasze i pieczemy 40 min lub do mi?kko?ci.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze 160C
Porcje: 4 Przygotowanie: 20 min + 20 min ch?odzenia
Pieczenie: 1?1 l/2 godz.
Kalorie: 238 kcal T?uszcz: 14 g
Pieczona cebula ma ?agodnyy, slodkawy smak, ktry bardzo pasuje do zio?owo-grzybowego nadzienia.
Podajemy z chlebem i sa?at?.

2.8
Gosowao: 5 osb
Opinie o Pieczona cebula z grzybami i orzeszkami pinii
cebulka - trurfytr [28.02 9:51]
Pyszne, palce liza?! Gor?co polecam, choc moze lepiej doda? troch? bazylii. =)
 

Dodaj opini o Pieczona cebula z grzybami i orzeszkami pinii:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5