Minestrone z pesto

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane

Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Minestrone z pesto

Sk?adniki:
  • 3 ?y?ki oliwy z oliwek
  • 1 posiekana cebula
  • 2 posiekane z?bki czosnku
  • 1 ziemniak pokrojony w 1 -centymetrow? kostk?
  • 1 du?a cukinia pokrojona w 1-centymetrow? kostk?
  • 2 ma?e marchewki pokrojone w 1-centymetrowe kostki
  • 1/4 g?wki bia?ej kapusty, posiekanej
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 puszki (po 400 g) krojonych pomidorw
  • 85 g makaronu, np. muszelki
  • sl i czarny pieprz
  • 4 ?y?ki tartego parmezanu
  • 4 ?y?ki pesto (pistou)
Sposb przygotowania:
  • 1. Wlewamy oliw? do du?ego garnka o podwjnym dnie i wrzucamy pokrojone warzywa (oprcz pomidorw).
  • Podsma?amy 5?7 min, a? troch? zmi?kn?.
  • 2. Dodajemy bulion i pomidory, doprowadzamy do wrzenia.
  • Zmniejszamy p?omie? i gotujemy przez 20 min.
  • Dodajemy przyprawy i makaron gotujemy przez nast?pne 15 min (lub do czasu zmi?kni?cia makaronu, dbaj?c by si? nie rozgotowa?).
  • Rozlewamy zup? na talerze, i posypujemy ka?d? porcj? parmezanem i dodajemy pesto.
Uwagi:
 
Porcje: 4
Przygotowanie: 20 min
Gotowanie: 45 min
Kalorie: 370 kcal
T?uszcz: 21 g

3.8
Gosowao: 5 osb

Dodaj opini o Minestrone z pesto:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5