Gazpacho z awokado

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane

Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Gazpacho z awokado

Sk?adniki:
  • 2 du?e dojrza?e awokado, bez pestek, obrane i pokrojone
  • sok i skrka otarta z 1 cytryny
  • 2 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 du?e pomidory
  • 1 pokrojony ogrek
  • 1 zielona i 1 czerwona papryka, bez pestek, pokrojone
  • 1 zmia?d?ony z?bek czosnku
  • sl i czarny pieprz
  • 4 ga??zki posiekanego szczypiorku do dekoracji
Sposb przygotowania:
  • 1. Wrzucamy awokado do malaksera, dodajemy sok i skrk? z cytryny oraz bulion, miksujemy wszystko na jednolit? mas? (mo?na u?y? r?cznego miksera).
  • Przelewamy do du?ej miski i odstawiamy.
  • 2. Zalewamy pomidory wrz?c? wod?.
  • Po 30 sek. zdejmujemy skrk?, pomidory przekrawamy, wybieramy pestki i drobno siekamy mi??sz.
  • Zachowujemy niewielk? ilo?? pomidora i ogrka do dekoracji; reszt?, razem z papryk?, czosnkiem i przyprawami, miksujemy.
  • 3. ??czymy mas? warzywn? z awokado i dok?adnie mieszamy.
  • Przykrywamy misk? i wstawiamy na godzin? do lodwki.
  • Tu? przed podaniem rozlewamy zup? na talerze, dekorujemy szczypiorkiem oraz pomidorem i ogrkiem.
Uwagi:
 
Porcje: 4
Przygotowanie:
15 min + 1 godz.w lodwce
Kalorie: 206 kcal
T?uszcz: 18 g
W gor?ce letnie popo?udnie przyjemnie rozkoszowa? si? tym luksusowym hiszpa?skim ch?odnikiem.
Podajemy go z chrupi?c? bu?k?, by mc ni? wybra? z talerza wszystko ? do ostatniej kropli.

4
Gosowao: 1 osb

Dodaj opini o Gazpacho z awokado:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5