Wasze przepisy: Jarz?binówka

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
sklep zoologiczny
sklep zoologiczny
Desery zimne Desery ciepĹ‚e Napoje bezalkoholowe Napoje alkoholowe  

Jarz?binówka

Sk?adniki:
  • 1 kg ja??biny
  • 0,5 litra wódki
  • 25 dag cukru
Sposób przygotowania:
  • Po pierwszych przymrozkach zbierz owoce jarz?biny rosn?cej w miejscu oddalonym od drogi, oberwij z ga??zek, odwa? 1 kg, obsusz w piekarniku, przep?ucz wrz?tkiem, wrzu? do du?ego s?oja, zalej 0,5 litra wódki, po 3-4 tygodniach p?yn zlej, a owoce zasyp 25 dag cukru, odstaw na tydzie?,
  • kiedy cukier si? rozpu?ci, zlej sok, po??cz z poprzednio zlanym p?ynem i szklank? spirytusu, jarz?bin? przep?ucz 1 szklank? przegotowanej zimnej wody i po??cz z nalewk?, przefiltruj, zlej do butelek, zakorkuj, odstaw na miesi?c w ciemne, ch?odne miejsce, aby nalewka dojrza?a.
Uwagi:
 
Przepis doda?(a): Antoni
Jarz?binówka

3.5
Głosowało: 8 osób
Opinie o Jarz?binówka
jarz?binówka - bogdan [10.11 11:41]
Bardzo dobre ale zamiast 1 szklanki spirytusu proponuje 2.
 

Dodaj opinię o Jarz?binówka:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5