Wasze przepisy: Likier z czarnego bzu

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
sklep zoologiczny
sklep zoologiczny
Desery zimne Desery ciepłe Napoje bezalkoholowe Napoje alkoholowe  

Likier z czarnego bzu

Sk?adniki:
  • 1 kg dojrza?ych owocw czarnego bzu
  • 1 litr spirytusu
  • 70 dag cukru
  • go?dziki
  • cytryna
  • cynamon
Sposb przygotowania:
  • Op?ucz dok?adnie 1 kg dojrza?ych owocw czarnego bzu, wrzu? je do s?oja, zalej 1 litrem spirytusu rozcie?czonym 300 ml wody, odstaw na 2 tygodnie,
  • po up?ywie tego czasu zlej p?yn, dok?adnie odci?nij owoce, do 1 szklanki gor?cej wody wsyp 70 dag cukru, dodaj 4 go?dziki, 1 ?y?eczk? skrki z cytryny i kawa?ek cynamonu, zagotuj, usu? pian?, ostud?, syrop po??cz ze zlanym p?ynem, naczynie zamknij, odstaw na tydzie?, przefiltruj, rozlej do butelek, zakorkuj, odstaw na p? roku.
Uwagi:
 
Przepis doda?(a): Antoni
Likier z czarnego bzu

3.4
Gosowao: 5 osb

Dodaj opini o Likier z czarnego bzu:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5