Wasze przepisy: Krem pomara?czowo-cytrynowy z rumem

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
sklep zoologiczny
sklep zoologiczny
Desery zimne Desery ciepłe Napoje bezalkoholowe Napoje alkoholowe  

Krem pomara?czowo-cytrynowy z rumem

Sk?adniki:
  • 12 ??tek
  • 2 szklanki cukru
  • 6 cytryn
  • 1 pomara?cza
  • 2,5 szklanki mocnego naparu herbaty
  • 1/2 szklanki rumu
  • 5 dag ?elatyny
Sposb przygotowania:
  • Cytryn? i pomara?cz? wyszoruj namydlon? szczoteczk?, sparz, wytrzyj i otrzyj z nich skrk?. Z obu cytryn wyci?nij sok. ??tka utrzyj z cukrem. Dodaj skrk? cytrynow? i pomara?czow? oraz sok z cytryn. Mas? z ??tek ubij w k?pieli wodnej na puszysty krem i powoli, stopniowo wlej 1,5 szklanki gor?cego naparu herbaty.
  • ?elatyn? namocz w 1 szklance ostudzonego naparu herbaty, podgrzej, rozpu??, ostud? do temperatury pokojowej i wymieszaj z kremem. Gdy krem zacznie t??e?, dodaj rum, wymieszaj i na?? do pucharkw.
Uwagi:
 
Przepis doda?(a): Darek
Krem pomara?czowo-cytrynowy z rumem

3
Gosowao: 4 osb
Opinie o Krem pomara?czowo-cytrynowy z rumem
A fe! - Siwa007 [05.11 17:27]
Ale to jest za bardzo pracoch?onne!
 

Dodaj opini o Krem pomara?czowo-cytrynowy z rumem:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5