Wasze przepisy: napoleonka

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
sklep zoologiczny
sklep zoologiczny
Ciasta kruche Ciasta drożdżowe Ciasta biszkoptowe Ciasta z czekolad± Ciasteczka Serniki  

napoleonka

Sk?adniki:
  • 4,5 szkl m?ki
  • 1 margaryna
  • 1 szkl g?stej ?mietany
  • 3 szkl mleka
  • 10 ?y?ek cukru
  • 2 torebki cukru waniliowego
  • 4 ??tka
  • 4 ?y?ki m?ki
  • budy? ?mietankowy
Sposb przygotowania:
  • sk?adniki sieka? 15 minut, zagnie??. Pokroi? na 6 cz??ci.Rozwa?kowa? na wielko?? blachy. Upiec.
  • Mleko zagotowa? z cukrem, wanili?, ??tkami, m?k? . Budy? rozprowadzi? w 1 szkl mleka, doda? do tamtego. Ostudzi? i smarowa?
Uwagi:
 
Po zagnieceniu ciasto nale?y wynie?? w zimne miejsce b?d? w?o?y? do lodwki. W przeciwnym razie placki b?d? twarde.
Przepis doda?(a): denda
napoleonka

3.8181818181818
Gosowao: 11 osb

Dodaj opini o napoleonka:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5