Zupa szpinakowa z migda?ami

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
TELEWIZORY

TOP TELEWIZORY

TELEWIZORY OPINIE

TELEWIZOR LED

NOWY TELEWIZOR

RANKING TELEWIZORÓW

Samsung

Lg

Panasonic

Sony

Shops

TyLed

Przedszkole

Telewizory
Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Zupa szpinakowa z migda?ami

Sk?adniki:
  • 455 g m?odych li?ci szpinaku
  • 3 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • 100 g mielonych migda?ów
  • sól i czarny pieprz
  • 115 ml ?mietany 12 %
  • 55 g tartego parmezanu do posypania
Sposób przygotowania:
  • 1. W du?ym rondlu zalewamy szpinak bulionem (zachowujemy kilka li?ci do dekoracji).
  • Zagotowujemy, zmniejszamy ogie? i dusimy przez 5 min.
  • Dodajemy migda?y i przyprawy, mieszamy i dusimy przez nast?pne 2 min.
  • Zdejmujemy garnek z ognia i lekko studzimy.
  • 2. Przelewamy zup? do malaksera i miksujemy na jednolit? mas?.
  • Dodajemy ?mietan?, wlewamy z powrotem do rondla.
  • Podgrzewamy zup?, uwa?aj?c, by nie zawrza?a.
  • Podajemy posypan? parmezanem, szczypt? pieprzu i udekorowan? li??mi szpinaku.
Uwagi:
 
Porcje: 4
Przygotowanie: 5 min
Gotowanie: 10 min
Kalorie: 291 kcal
T?uszcz: 24 g
Migda?y nie tylko nadaj? tej zupie wyj?tkowy smak, ale równie? wspania?? kremow? konsystencj?.
Zupa ta ?wietnie smakuje na zimno i na gor?co, zw?aszcza, je?li u?yjemy ?wie?ego bulionu.

2.6666666666667
Głosowało: 3 osób

Dodaj opinię o Zupa szpinakowa z migda?ami:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5