Toska?ska zupa fasolowa z chlebem

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
TELEWIZORY

TOP TELEWIZORY

TELEWIZORY OPINIE

TELEWIZOR LED

NOWY TELEWIZOR

RANKING TELEWIZORÓW

Samsung

Lg

Panasonic

Sony

Shops

TyLed

Przedszkole

Telewizory
Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Toska?ska zupa fasolowa z chlebem

Sk?adniki:
  • 1/2 w?oskiej bulki - ciabatty
  • 3 ?y?ki oliwy z oliwek
  • 3 posiekane cebule
  • 3 posiekane z?bki czosnku
  • 2 puszki (po 400 g) krojonych pomidorów
  • 1 puszka (400 g) fasolki flageolet
  • 2 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • sól i czarny pieprz
  • ?wie?a bazylia do dekoracji
Sposób przygotowania:
  • 1. Rozgrzewamy piekarnik.
  • Kroimy ciabatt? w kostki i wstawiamy do piekarnika na 10 min, by wysch?a.
  • 2. Rozgrzewamy oliw? w du?ym rondlu, wrzucamy cebul? i czosnek, sma?ymy 3?4 min, a? zmi?kn?.
  • Dodajemy pomidory, fasol? i bulion, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 2 min.
  • 3. Dodajemy podpieczone kawa?ki bu?ki, mieszamy.
  • Znów doprowadzamy zup? do wrzenia i gotujemy przez dalsze 5 min.
  • Przyprawiamy, rozlewamy na talerze i dekorujemy listkami bazylii.
Uwagi:
 
Porcje: 4
Przygotowanie: 10 min
Gotowanie: 20 min
Kalorie: 335 kcal
T?uszcz: 14 g
Piec w temperaturze: 150°C,

3.8
Głosowało: 5 osób
Opinie o Toska?ska zupa fasolowa z chlebem
Dla mnie bomba - Mariusz [17.02 18:43]
Wysmienita zupa dla calej rodziny. Ten smak i aromat obudzil nawet burka sasiada.
 

Dodaj opinię o Toska?ska zupa fasolowa z chlebem:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5