Suflety broku?owe z puree oliwkowym

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
TELEWIZORY

TOP TELEWIZORY

TELEWIZORY OPINIE

TELEWIZOR LED

NOWY TELEWIZOR

RANKING TELEWIZORÓW

Samsung

Lg

Panasonic

Sony

Shops

TyLed

Przedszkole

Telewizory
Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Suflety broku?owe z puree oliwkowym

Sk?adniki:
  • mas?o do wysmarowania formy
  • 455 g pokrojonych broku?ów
  • 285 ml chudej ?mietany
  • 4 ?rednie jajka - bia?ka oddzielone od ?ó?tek
  • sól i czarny pieprz
Puree
  • 20 czarnych oliwek bez pestek
  • 115 ml oliwy z oliwek sok i skórka otarta z 1 cytryny
Sposób przygotowania:
  • 1. Rozgrzewamy piekarnik i smarujemy 4 foremki do suflerów.
  • Gotujemy broku?y w niewielkiej ilo?ci osolonej wody przez 15 min lub do mi?kko?ci, odlewamy wod?.
  • Miksujemy na jednolit? mas? ze ?mietan?, ?ó?tkami i przyprawami.
  • Przelewamy do du?ej miski.
  • 2. Ubijamy bia?ka na sztywn? pian?.
  • Delikatnie mieszamy 1/3 bia?ek z mas? broku?ow?, u?ywaj?c du?ej metalowej ?y?ki.
  • Powtarzamy czynno??, mieszaj?c pian? z mas? w dwóch turach.
  • 3. Wylewamy ciasto do foremek i pieczemy przez 20?25 min, a? wyro?nie i zarumieni si?.
  • W tym czasie miksujemy oliwki, oliw?, sok i skórk? cytryny w malakserze.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze: 220°C
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min
Pieczenie: 40 min
Kalorie: 504 kcal
T?uszcz: 48 g
Jest to jedna z ?atwiejszych metod przygotowania sufletu.
By? mo?e nie wyro?nie on tak bardzo, ale na pewno nie opadnie.
Oliwki nadaj? potrawie bogaty, kremowy smak.
Podajemy ze ?wie?ym pieczywem.

3.5
Głosowało: 4 osób

Dodaj opinię o Suflety broku?owe z puree oliwkowym:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5