Rolada z rze?uch? i parmezanem

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
TELEWIZORY

TOP TELEWIZORY

TELEWIZORY OPINIE

TELEWIZOR LED

NOWY TELEWIZOR

RANKING TELEWIZORÓW

Samsung

Lg

Panasonic

Sony

Shops

TyLed

Przedszkole

Telewizory
Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Rolada z rze?uch? i parmezanem

Sk?adniki:
  • olej do wysmarowania papieru
  • 1 ?y?ka ?wie?o startego parmezanu
  • 85 g drobno posiekanej rze?uchy
  • 4 ?rednie jajka, rozm?cone
  • sól i czarny pieprz
Nadzienie
  • 200 g t?ustego twarogu
  • 3 ?y?ki t?ustego mleka
  • 85 g drobno posiekanej rze?uchy oraz kilka ?ody?ek do dekoracji
  • 5 drobno posiekanych dymek
  • sól i czarny pieprz
Sposób przygotowania:
  • 1. Rozgrzewamy piekarnik.
  • Smarujemy form? do ciasta (23 cm x 30 cm) i wyk?adamy papierem do pieczenia.
  • Posypujemy po?ow? parmezanu.
  • 2. Mieszamy jajka, rze?uch? i przyprawy, wylewamy do formy.
  • Pieczemy 7?8 min, a? jajka si? zetn?.
  • Wyjmujemy z piekarnika i studzimy przez 5 min.
  • Nast?pnie posypujemy ciasto jajeczne reszt? parmezanu, przykrywamy papierem i odstawiamy do ostygni?cia.
  • 3. W tym czasie przygotowujemy nadzienie.
  • Bardzo dok?adnie mieszamy twaróg z mlekiem, rze?uch?, dymk? i przyprawami.
  • Wyk?adamy rolad? na blat i zdejmujemy wierzchni? warstw? papieru.
  • Rozsmarowujemy nadzienie na cie?cie i zwijamy rolad? od krótszego ko?ca, jednocze?nie oddzielaj?c ciasto od dolnej warstwy papieru.
  • Wstawiamy do lodówki na 30 min.
  • Podajemy rolad? pokrojon? w plastry i przybran? rze?uch?.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze: 200°C
Porcje: 4 Przygotowanie: 20 min + 40 min sch?adzania + 30 min w lodówce
Pieczenie: 1?1 1/2 godz.
Kalorie: 266 kcal
T?uszcz: 23 g

3.5
Głosowało: 4 osób

Dodaj opinię o Rolada z rze?uch? i parmezanem:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5