Minestrone z pesto

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
TELEWIZORY

TOP TELEWIZORY

TELEWIZORY OPINIE

TELEWIZOR LED

NOWY TELEWIZOR

RANKING TELEWIZORÓW

Samsung

Lg

Panasonic

Sony

Shops

TyLed

Przedszkole

Telewizory
Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Minestrone z pesto

Sk?adniki:
  • 3 ?y?ki oliwy z oliwek
  • 1 posiekana cebula
  • 2 posiekane z?bki czosnku
  • 1 ziemniak pokrojony w 1 -centymetrow? kostk?
  • 1 du?a cukinia pokrojona w 1-centymetrow? kostk?
  • 2 ma?e marchewki pokrojone w 1-centymetrowe kostki
  • 1/4 g?ówki bia?ej kapusty, posiekanej
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 puszki (po 400 g) krojonych pomidorów
  • 85 g makaronu, np. muszelki
  • sól i czarny pieprz
  • 4 ?y?ki tartego parmezanu
  • 4 ?y?ki pesto (pistou)
Sposób przygotowania:
  • 1. Wlewamy oliw? do du?ego garnka o podwójnym dnie i wrzucamy pokrojone warzywa (oprócz pomidorów).
  • Podsma?amy 5?7 min, a? troch? zmi?kn?.
  • 2. Dodajemy bulion i pomidory, doprowadzamy do wrzenia.
  • Zmniejszamy p?omie? i gotujemy przez 20 min.
  • Dodajemy przyprawy i makaron gotujemy przez nast?pne 15 min (lub do czasu zmi?kni?cia makaronu, dbaj?c by si? nie rozgotowa?).
  • Rozlewamy zup? na talerze, i posypujemy ka?d? porcj? parmezanem i dodajemy pesto.
Uwagi:
 
Porcje: 4
Przygotowanie: 20 min
Gotowanie: 45 min
Kalorie: 370 kcal
T?uszcz: 21 g

3.8
Głosowało: 5 osób

Dodaj opinię o Minestrone z pesto:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5