Gniazdka z cukinii z puree paprykowym

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
TELEWIZORY

TOP TELEWIZORY

TELEWIZORY OPINIE

TELEWIZOR LED

NOWY TELEWIZOR

RANKING TELEWIZORÓW

Samsung

Lg

Panasonic

Sony

Shops

TyLed

Przedszkole

Telewizory
Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Gniazdka z cukinii z puree paprykowym

Sk?adniki:
  • 3 starte cukinie
  • sól 4 ?y?ki posiekanego szczypiorku i troch? do dekoracji
  • 2 ?y?ki posiekanych ?wie?ych li?ci
  • kolendry i 4 ca?e li?cie do dekoracji
  • 1/2 ?y?eczki ga?ki muszkato?owej
  • 1 posiekana dymka do dekoracji
Puree:
  • 3 ?y?ki oliwy z oliwek
  • 3 czerwone papryki bez pestek, pokrojone sól i czarny pieprz
Sposób przygotowania:
  • 1. Oprószamy cukini? sol? i wysypujemy na durszlak.
  • Po l/2 godz. p?uczemy zimn? wod? i odciskamy.
  • Mieszamy ze szczypiorkiem, kolendra i ga?k?.
  • Ustawiamy na p?askim talerzu 4 wysokie owalne foremki bez dna i nape?niamy ka?d? do po?owy.
  • Wstawiamy do lodówki na minimum godzin?.
  • 2. Przygotowujemy puree:
  • wlewamy oliw? do rondla, dodajemy pokrojon? papryk? i przyprawy.
  • Dusimy przez 15 min pod przykryciem na wolnym ogniu.
  • Lekko studzimy i miksujemy na jednolit? mas?.
  • Dodatkowo przecieramy przez sitko, by oddzieli? skórk?.
  • 3. Delikatnie wyjmujemy cukini? z foremek i uk?adamy na talerzach.
  • Polewamy dooko?a sosem, dekorujemy dymk?, szczypiorkiem i kolendra.
Uwagi:
 
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min + 30 min ods?czania + 1 godz. w lodówce
Gotowanie: 20 min
Kalorie: 168 kcal
T?uszcz: 12 g
Delikatny smak cukinii podkre?laj? przyprawy ? kolendra, szczypiorek i ga?ka muszkato?owa ? w po??czeniu ze s?odycz? ?wie?ej papryki.

3
Głosowało: 3 osób

Dodaj opinię o Gniazdka z cukinii z puree paprykowym:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5