Fermentacja alkoholowa

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Samsung

Panasonic

Lg

Sony

TvOled

Philips

Toshiba

TvUltrahd

OledTv

Karma dla psa
Karma dla psa dla psów pieska
Karma dla kota
Karma dla kota kotka kotów karmy
Sklep zoologiczny
internetowy sklep zoologiczny
Żwirek dla kota
Najlepszy żwirek dla kota
Słownik Fermentacja alkoholowa  

Fermentacja alkoholowa


Fermentacja alkoholowa
Beztlenowa reakcja biochemiczna. Proces ten polega na utlenianiu węglowodanów przez specjalne szczepy drożdży, w wyniku czego powstaje alkohol etylowy wykorzystywany do celów spożywczych oraz przemysłowych. Wina uzyskiwane są w drodze fermentacji alkoholowej z moszczu owoców. Dzięki fermentacji soku kokosowego uzyskuje się wino palmowe, a po jego destylacji - arak.