Wino likierowe

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Karma dla psa
Karma dla psa dla psów pieska
Karma dla kota
Karma dla kota kotka kotów karmy
Sklep zoologiczny
internetowy sklep zoologiczny
Żwirek dla kota
Najlepszy żwirek dla kota
Słownik Wino likierowe  

Wino likierowe


Wino likierowe
Typ biaego, rowego lub czerwonego wina alkoholizowanego, wytwarzanego z moszczu gronowego i wina. Alkoholizuje si je spirytusem. Wino powinno zawiera przynajmniej 17,5 proc. alkoholu. Wina te dzieli si na: wina naturalnie sodkie i mistelle. Francuskie vin de liqueur oznacza rwnie wysokiej klasy wina sodkie niealkoholizowane, takie jak chociaby montbazillac.