Wino likierowe

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Samsung

Panasonic

Lg

Sony

TvOled

Philips

Toshiba

TvUltrahd

OledTv

Karma dla psa
Karma dla psa dla psów pieska
Karma dla kota
Karma dla kota kotka kotów karmy
Sklep zoologiczny
internetowy sklep zoologiczny
Żwirek dla kota
Najlepszy żwirek dla kota
Słownik Wino likierowe  

Wino likierowe


Wino likierowe
Typ białego, różowego lub czerwonego wina alkoholizowanego, wytwarzanego z moszczu gronowego i wina. Alkoholizuje się je spirytusem. Wino powinno zawierać przynajmniej 17,5 proc. alkoholu. Wina te dzieli się na: wina naturalnie słodkie i mistelle. Francuskie vin de liqueur oznacza również wysokiej klasy wina słodkie niealkoholizowane, takie jak chociażby montbazillac.