Whisky japońska

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Samsung

Panasonic

Lg

Sony

TvOled

Philips

Toshiba

TvUltrahd

OledTv

Karma dla psa
Karma dla psa dla psów pieska
Karma dla kota
Karma dla kota kotka kotów karmy
Sklep zoologiczny
internetowy sklep zoologiczny
Żwirek dla kota
Najlepszy żwirek dla kota
Słownik Whisky japońska  

Whisky japońska


Whisky japońska
Wódka naturalna zbożowa, wyrabiana ze spirytusów zbożowych, głównie jęczmienia, ryżu, kukurydzy, prosa. Za whisky japońską uważa się taką whisky, której ostateczne mieszanie miało miejsce w Japonii. Jest to obecnie bardzo popularny trunek w Japonii. Ten rodzaj whisky powinno się pić po zmieszaniu alkoholu z wodą, najlepiej w proporcjach od 1:2 do 1:4. Można ją też podawać z lodem. Spotkać też można whisky podaną z ciepłą wodą, w podobny sposób jak sake.