Sambuca

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Samsung

Panasonic

Lg

Sony

TvOled

Philips

Toshiba

TvUltrahd

OledTv

Karma dla psa
Karma dla psa dla psów pieska
Karma dla kota
Karma dla kota kotka kotów karmy
Sklep zoologiczny
internetowy sklep zoologiczny
Żwirek dla kota
Najlepszy żwirek dla kota
Słownik Sambuca  

Sambuca


Sambuca
Bezbarwny, pochodzący z Włoch likier anyżkowo-owocowo-ziołowy, zawierający ok. 40 proc. alkoholu. Produkowany jest z nalewów i destylatów z wielu ziół i owoców, przede wszystkim anyżu gwiaździstego, kopru włoskiego, kwiatów czarnego bzu i lukrecji oraz soków. Sambuca wykorzystywana jest do przygotowywania koktajli. Bez dodatków podaje się ją w małych kieliszkach, z dwoma ziarenkami kawy na wierzchu i podpala.