Sake

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Samsung

Panasonic

Lg

Sony

TvOled

Philips

Toshiba

TvUltrahd

OledTv

Karma dla psa
Karma dla psa dla psów pieska
Karma dla kota
Karma dla kota kotka kotów karmy
Sklep zoologiczny
internetowy sklep zoologiczny
Żwirek dla kota
Najlepszy żwirek dla kota
Słownik Sake  

Sake


Sake
Znane na całym świecie mocne wino ryżowe pochodzące z Japonii. Zawiera od 12 do 16 proc. alkoholu. Za najlepsze uznawane jest sake wytwarzane w prefekturze Kochi, gdzie jest produkowane od XVII w. Tradycyjnie sake podaje się na ciepło (w temperaturze 35-40°C) w małych porcelanowych kieliszkach.