Raclette

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Karma dla psa
Karma dla psa dla psów pieska
Karma dla kota
Karma dla kota kotka kotów karmy
Sklep zoologiczny
internetowy sklep zoologiczny
Żwirek dla kota
Najlepszy żwirek dla kota
Słownik Raclette  

Raclette


Raclette
To francuskie sowo ma trzy znaczenia: 1. ser francuski, ptwardy, wytwarzany rwnie w Szwajcarii; 2. ser podgrzany i lekko rozpuszczony, strugany z caej bryy wprost na talerze biesiadnikw. Dodatkiem do tego dania s zwykle ziemniaki w mundurkach, pikle i wino; 3. grill stoowy z maymi patelenkami. Kady z biesiadnikw sam dobiera skadniki raclette. Przygotowuje si je z pokrojonego sera oraz warzyw, wdlin, misa, ryb, przypraw i grilluje na patelenkach.