Raclette

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Samsung

Panasonic

Lg

Sony

TvOled

Philips

Toshiba

TvUltrahd

OledTv

Karma dla psa
Karma dla psa dla psów pieska
Karma dla kota
Karma dla kota kotka kotów karmy
Sklep zoologiczny
internetowy sklep zoologiczny
Żwirek dla kota
Najlepszy żwirek dla kota
Słownik Raclette  

Raclette


Raclette
To francuskie słowo ma trzy znaczenia: 1. ser francuski, półtwardy, wytwarzany również w Szwajcarii; 2. ser podgrzany i lekko rozpuszczony, strugany z całej bryły wprost na talerze biesiadników. Dodatkiem do tego dania są zwykle ziemniaki w mundurkach, pikle i wino; 3. grill stołowy z małymi patelenkami. Każdy z biesiadników sam dobiera składniki raclette. Przygotowuje się je z pokrojonego sera oraz warzyw, wędlin, mięsa, ryb, przypraw i grilluje na patelenkach.