Potrawka

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Karma dla psa
Karma dla psa dla psów pieska
Karma dla kota
Karma dla kota kotka kotów karmy
Sklep zoologiczny
internetowy sklep zoologiczny
Żwirek dla kota
Najlepszy żwirek dla kota
SÅ‚ownik Potrawka  

Potrawka


Potrawka
To jasne miêso (kurczak, cielêcina, jagniêcina, królik), ugotowane w niewielkiej ilo¶ci wody z dodatkiem warzyw i podane w tym wywarze, podprawionym jasn± zasma¿k± i ¶mietan± lub ¿ó³tkiem z odrobin± soku z cytryny. Zwykle dodatkiem do potrawki jest ry¿ na sypko. Znacznie rzadziej terminu "potrawka" u¿ywa siê na okre¶lenie samego sosu powsta³ego podczas gotowania jasnego miêsa z warzywami. Najpopularniejsze dania potrawkowe to: potrawka z królika, z kurczaka, potrawka cielêca i kura w potrawce.