Mus

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Karma dla psa
Karma dla psa dla psów pieska
Karma dla kota
Karma dla kota kotka kotów karmy
Sklep zoologiczny
internetowy sklep zoologiczny
Żwirek dla kota
Najlepszy żwirek dla kota
SÅ‚ownik Mus  

Mus


Mus
W terminologii kulinarnej ma trzy znaczenia: 1. deser z przetartych lub zmiksowanych owoców, najczê¶ciej jagodowych, po³±czonych z bit± ¶mietan± lub pian± z bia³ek, czasami utrwalony rozpuszczon± ¿elatyn±; 2. gêsty przecier z surowych lub gotowanych owoców (np. mus jab³kowy); 3. rodzaj lekkiego pasztetu o kremowej konsystencji z przetartych lub zmiksowanych ryb, miêsa b±d¼ warzyw, po³±czonych ze ¶mietank±, mas³em i ¿elatyn±.