Marsala

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Samsung

Panasonic

Lg

Sony

TvOled

Philips

Toshiba

TvUltrahd

OledTv

Karma dla psa
Karma dla psa dla psów pieska
Karma dla kota
Karma dla kota kotka kotów karmy
Sklep zoologiczny
internetowy sklep zoologiczny
Żwirek dla kota
Najlepszy żwirek dla kota
Słownik Marsala  

Marsala


Marsala
Białe lub czerwone wino pochodzące z Sycylii, zawierające około 18 proc. alkoholu. Od wieków jedno z najbardziej znanych i cenionych win włoskich. Zanim trafi do sprzedaży, leżakuje co najmniej przez rok. Podczas dojrzewania wino wzmacnia się spirytusem i dosładza skondensowanym moszczem winnym lub mistellą. Słodsze rodzaje podaje się na koniec posiłku, bez dodatków. Młodą wytrawną marsalę pija się jako aperitif.