W?oska sa?atka z bak?a?anem

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
TELEWIZORY

TOP TELEWIZORY

TELEWIZORY OPINIE

TELEWIZOR LED

NOWY TELEWIZOR

RANKING TELEWIZORÓW

Samsung

Lg

Panasonic

Sony

Shops

TyLed

Przedszkole

Telewizory
Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

W?oska sa?atka z bak?a?anem

Sk?adniki:
  • 1 du?y bak?a?an
  • 1/4 szklanki oleju
  • 2 z?bki czosnku szklanki octu z czerwonego wina
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek
  • 1/3 szklanki posiekanej natki pietruszki
  • listki bazylii lub koperek
  • sól i czarny pieprz
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula, drobno posiekana
Sposób przygotowania:
  • 1 Kroimy bak?a?ana w kostk?, podsma?amy na oleju, a? b?dzie biadoz?oty i mi?kki.
  • Ods?czamy na durszlaku.
  • 2 W tym czasie miksujemy czosnek z oliw?, octem, natk?, bazyli? lub koperkiem i przyprawami.
  • 3 Przek?adamy bak?a?ana do salaterki i polewamy sosem; dok?adnie mieszamy.
  • Opalamy papryk? nad ogniem, a? skórka zrobi si? czarna.
  • Zdrapujemy skórk?, p?ucz?c papryk? zimn? wod?.
  • Po obraniu przekrawamy j? na pó?, pozbawiamy pestek i kroimy w du?e kawa?ki.
  • Zamiast ?wie?ej mo?na u?y? marynowanej papryki.
  • Posypujemy bak?a?ana papryk? i cebul?.
Uwagi:
 
Porcje: 4
Przygotowanie: 20 min
Kalorie: 339 kcal
T?uszcz: 3 g

3.7777777777778
Głosowało: 9 osób
Opinie o W?oska sa?atka z bak?a?anem
smaczna - agi [04.10 9:27]
smaczna prubowa?am u znajonych
 
t?usta - menace [11.06 15:58]
Chyba co? nie tak przygotowa?am, niby smaczna, ale dla mnie za t?usta, a odciska?am te bak?a?any do?? mocno... Za to podoba? mi si? ten sposób na papryk? :)
 

Dodaj opinię o W?oska sa?atka z bak?a?anem:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5