Ser brie z grilla z sa?atk? buraczan?

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
TELEWIZORY

TOP TELEWIZORY

TELEWIZORY OPINIE

TELEWIZOR LED

NOWY TELEWIZOR

RANKING TELEWIZORÓW

Samsung

Lg

Panasonic

Sony

Shops

TyLed

Przedszkole

Telewizory
Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Ser brie z grilla z sa?atk? buraczan?

Sk?adniki:
  • 1 awokado 225 ugotowanych i pokrojonych buraków
  • 2 pokrojone ?odygi selera naciowego
  • 1 wydr??one i pokrojone jab?ko deserowe
  • 4 kromki chrupi?cej bu?ki
  • 1 porcja sera brie pokrojonego na ?wiartki (ok.115 g)
  • 115 g li?ci sa?aty
Sos:
  • 3 ?y?ki oliwy z oliwek extra virgin
  • 3 ?y?ki winnego octu jab?kowego
  • 1 zmia?d?ony z?bek czosnku
  • 1 ma?a czerwona cebula, drobno pokrojona
  • 1 ?y?ka przecieru pomidorowego
  • sól morska i ?wie?o zmielony czarny pieprz
Sposób przygotowania:
  • 1 Obieramy i kroimy awokado.
  • Przek?adamy do miski razem z burakami, selerem i jab?kiem.
  • Przykrywamy i odstawiamy.
  • Rozgrzewamy grill i lekko podpiekamy bu?k? - po 2?3 min po obu stronach.
  • Na ka?dym kawa?ku bu?ki k?adziemy po kawa?ku sera i znów zapiekamy, dopóki ser si? nie rozpu?ci.
  • 2 W tym czasie przygotowujemy sos.
  • Umieszczamy wszystkie sk?adniki w rondelku.
  • Doprowadzamy do wrzenia i dusimy 2-3 min, ?eby si? dobrze podgrza?y.
  • 3 Uk?adamy li?cie sa?aty na 4 talerzach i wyk?adamy sa?atk? buraczan?.
  • Obok k?adziemy po to?cie.
  • Polewamy ciep?ym sosem i natychmiast podajemy.
Uwagi:
 
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min
Gotowanie: 6-10 min
Kalorie: 403 kcal
T?uszcz: 25 g
Chrupi?cy chleb, j?drne jab?ka i ?odygi selera, kremowy brie i s?odkie buraki to po??czenie kontrastowych smaków i ró?nych konsystencji.

3
Głosowało: 5 osób

Dodaj opinię o Ser brie z grilla z sa?atk? buraczan?:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5