Sa?atka z makaronu i szparagów

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
TELEWIZORY

TOP TELEWIZORY

TELEWIZORY OPINIE

TELEWIZOR LED

NOWY TELEWIZOR

RANKING TELEWIZORÓW

Samsung

Lg

Panasonic

Sony

Shops

TyLed

Przedszkole

Telewizory
Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Sa?atka z makaronu i szparagów

Sk?adniki:
  • 500 g makaronu nitki o smaku chili
  • 225 g szparagów przekrojonych na pó?
  • 145 g rukwi wodnej podzielonej na ga??zki
  • 5 5 g mas?a
  • 2 ?y?ki ?wie?ego posiekanego rozmarynu
  • ?wie?o zmielony czarny pieprz
  • p?atki ?wie?ego parmezanu
  • ósemki limonki
Sposób przygotowania:
  • 1 Gotujemy makaron w osolonej wodzie, wed?ug wskazówek na opakowaniu.
  • Odcedzamy i hartujemy w zimnej wodzie.
  • Ponownie odcedzamy i odstawiamy.
  • 2 Gotujemy szparagi (w wodzie lub w kuchence mikrofalowej) do mi?kko?ci.
  • Dodajemy szparagi i rukiew do makaronu, delikatnie mieszamy.
  • 3 Podsma?amy mas?o z rozmarynem, a? b?dzie z?ote.
  • Przek?adamy makaron na talerze, polewamy mas?em, posypujemy parmezanem i ?wie?o zmielonym pieprzem.
  • Podajemy z ósemkami limonki.
Uwagi:
 
Porcje: 4
Przygotowanie: 10 min
Gotowanie: 25 min
Kalorie: 538 kcal
T?uszcz: 7,6 g
Je?li nie mo?emy dosta? makaronu o smaku chili, mo?emy u?y? zwyk?ego makaronu. Wtedy do mas?a z rozmarynem dodajemy troch? ?wie?ej posiekanej papryki chili.

2.4
Głosowało: 5 osób

Dodaj opinię o Sa?atka z makaronu i szparagów:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5