Sa?atka z kurczaka i endywii z sosem ?mietankowym

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
TELEWIZORY

TOP TELEWIZORY

TELEWIZORY OPINIE

TELEWIZOR LED

NOWY TELEWIZOR

RANKING TELEWIZORÓW

Samsung

Lg

Panasonic

Sony

Shops

TyLed

Przedszkole

Telewizory
Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Sa?atka z kurczaka i endywii z sosem ?mietankowym

Sk?adniki:
  • 1 d?uga bu?ka francuska (bagietka)
  • 1 zmia?d?ony z?bek czosnku
  • 2 ?y?ki oleju
  • 1 g?ówka endywii k?dzierzawej, umytej i wysuszonej
  • 4 dymki pokrojone w kr??ki
  • 225 g mandarynek z puszki, w cz?stkach (zachowa? sok)
  • 225 g pol?dwiczek z kurczaka
Sos
  • 1 szklanka sosu coleslaw 1 ?y?eczka musztardy Dijon
Sposób przygotowania:
  • 1 Pokroi? bagietk? na kromki o grubo?ci 1/2 cm.
  • Zmiesza? olej z czosnkiem i posmarowa? nim ka?d? kromk?.
  • U?o?y? na blasze i piec w ?redniej temperaturze na z?oty kolor.
  • Porwa? endywi? na drobne kawa?ki, wymiesza? z dymk? i cz?stkami mandarynki.
  • 2 Przysma?y? pol?dwiczki na lekko nat?uszczonej patelni teflonowej, po 2 minuty z ka?dej strony.
  • 3 Na talerze wy?o?y? grzanki i sa?atk? z endywii, na nich uk?ada? kawa?ki kurczaka.
  • Po??czy? sk?adniki sosu, pola? nim grzanki z sa?atk?, pozwalaj?c, by rozp?yn?? si? na boki.
  • Serwowa? jako przystawk?.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze 170°C
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min
Gotowanie: 4 min
Kalorie: 355 kcal
T?uszcz: 3,1 g

4
Głosowało: 6 osób

Dodaj opinię o Sa?atka z kurczaka i endywii z sosem ?mietankowym:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5