Sa?atka z cukinii z orzechami laskowymi

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
TELEWIZORY

TOP TELEWIZORY

TELEWIZORY OPINIE

TELEWIZOR LED

NOWY TELEWIZOR

RANKING TELEWIZORÓW

Samsung

Lg

Panasonic

Sony

Shops

TyLed

Przedszkole

Telewizory
Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Sa?atka z cukinii z orzechami laskowymi

Sk?adniki:
  • 680 g ma?ych cukinii
  • 2 ?y?ki oleju s?onecznikowego i dodatkowo troch? do sma?enia
  • 5 ?y?ek oleju z orzechów w?oskich
  • 1 ?y?ka octu z bia?ego wina
  • sól i czarny pieprz
  • 115 g ca?ych blanszowanych orzechów laskowych
  • 170 g rukwi wodnej, pozbawionej grubych ?ody?ek
  • 85 g pokruszonego sera feta
Sposób przygotowania:
  • 1 Obieraczk? do jarzyn kroimy cukinie wzd?u? na cienkie paski.
  • W misce przygotowujemy marynat?:
  • mieszamy oleje, ocet i przyprawy.
  • Po?ow? pasków cukini wrzucamy do miski i mieszamy z sosem; odstawiamy.
  • 2 Du?? patelni? smarujemy olejem s?onecznikowym i rozgrzewamy.
  • Pozosta?e paski cukinii sma?ymy po 2 min na ka?dej stronie, a? lekko zbr?zowiej?.
  • Zdejmujemy z patelni i odstawiamy.
  • Wycieramy resztki oleju z patelni.
  • 3 Kruszymy orzechy laskowe:
  • najlepiej w?o?y? je do plastikowej torby i u?y? do tego wa?ka do ciasta.
  • Wysypujemy orzechy na patelni? i pra?ymy przez 1?2 min, a? nabior? z?otego koloru.
  • 4 Uk?adamy rukiew wodn? na talerzach.
  • Na ?rodku uk?adamy paski cukinii wyj?te z marynaty.
  • Posypujemy po?ow? orzechów i serem.
  • Na wierzchu uk?adamy sma?on? cukini?, posypujemy reszt? orzechów i polewamy marynat?.
Uwagi:
 
Porcje: 6
Przygotowanie: 15 min
Gotowanie: 2-5 min
Kalorie: 315 kcal
T?uszcz: 29 g
Ta sa?atka, ??cz?ca w sobie ró?ne smaki, jest naprawd? pyszna, a w dodatku jej przygotowanie nie zabiera wiek czasu.

2.3333333333333
Głosowało: 3 osób

Dodaj opinię o Sa?atka z cukinii z orzechami laskowymi:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5