Chrupi?cy kurczak z sa?atk? z ziemniaków

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
TELEWIZORY

TOP TELEWIZORY

TELEWIZORY OPINIE

TELEWIZOR LED

NOWY TELEWIZOR

RANKING TELEWIZORÓW

Samsung

Lg

Panasonic

Sony

Shops

TyLed

Przedszkole

Telewizory
Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Chrupi?cy kurczak z sa?atk? z ziemniaków

Sk?adniki:
  • 455 g ?redniej wielko?ci ziemniaków
  • 1 ?y?eczka soli
  • 1 ?y?ka oliwy z oliwek
  • 1 drobno pokrojona du?a cebula
  • 1 zmia?d?ony z?bek czosnku
200 g mielonego mi?sa z kurczaka
  • 1 ?y?ka soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 szklanka majonezu
  • 1 ma?a oczyszczona papryczka chili,
  • drobno pokrojona (niekoniecznie)
  • koperek i ma?a g?ówka sa?aty do
  • przybrania
Sposób przygotowania:
  • 1 Umy? i obra? ziemniaki, pokroi? ka?dy na 4-6 s?upków.
  • Zala? osolonym wrz?tkiem i gotowa? 20 minut.
  • Odcedzi? i och?odzi?.
  • 2 Cebul? i czosnek wrzuci? na du?? patelni? i sma?y? do mi?kko?ci na rozgrzanym oleju.
  • Doda? mielone mi?so i zrumieni?, bez przerwy mieszaj?c.
  • Wla? sok z cytryny i zmiesza? z sosem z patelni.
  • Kiedy mi?so dok?adnie si? zrumieni, doprawi? sol? i pieprzem, zestawi? z ognia i och?odzi?.
  • 3 Delikatnie wymiesza? przestudzone ziemniaki i 2/3 mielonego kurczaka z majonezem i chili.
  • Prze?o?y? do salaterki lub na pó?misek.
  • Na wierzch na?o?y? pozosta?? cz??? mielonego mi?sa.
  • Przybra? koperkiem i/lub ma?ymi listkami sa?aty.
  • Podawa? na obiad lub jako cz??? zimnego bufetu.
Uwagi:
 
Porcje: 6
Przygotowanie: 10 min Gotowanie: 20 min + 20 min gotowanie
ziemniaków
Kalorie: 276 kcal
T?uszcz: 2,3 g

3.25
Głosowało: 8 osób
Opinie o Chrupi?cy kurczak z sa?atk? z ziemniaków
chrupi?cy kurczak z sa?atk? z ziemniaków - kasia [05.12 22:12]
bardzo dobre. warty schrupania
 

Dodaj opinię o Chrupi?cy kurczak z sa?atk? z ziemniaków:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5