Kolby kukurydzy z mieszank? warzywn? i mlekiem kokosowym

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
TELEWIZORY

TOP TELEWIZORY

TELEWIZORY OPINIE

TELEWIZOR LED

NOWY TELEWIZOR

RANKING TELEWIZORÓW

Samsung

Lg

Panasonic

Sony

Shops

TyLed

Przedszkole

Telewizory
Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Kolby kukurydzy z mieszank? warzywn? i mlekiem kokosowym

Sk?adniki:
  • 3-4 kolby kukurydzy
  • 900 g mieszanych warzyw (np. fasolki szparagowej, ziemniaków, kalafiora, ketmi jadalnej, itp.)
  • 1/2 p?czka szpinaku
  • ma?y p?czek ?wie?ej kolendry
  • kawa?ek imbiru o d?ugo?ci 2,5 cm
  • 2 zielone papryki chili
  • 2 ?y?ki oleju
  • 2 ?y?eczki soli
  • po 1 ?y?eczce mielonego kminku i kolendry
  • 1 szklanka zag?szczonego mleka kokosowego
Sposób przygotowania:
  • 1 Obieramy kukurydz? z li?ci i ka?d? kolb? kroimy na 4 kawa?ki.
  • Obieramy warzywa i kroimy w du?? kostk? lub na kawa?ki.
  • Usuwamy ?odygi szpinaku i siekamy go razem z kolendra.
  • Myjemy i odstawiamy.
  • Warzywa dok?adnie p?uczemy.
  • Obieramy i ?cieramy imbir.
  • Usuwamy pestki z chili i drobno siekamy.
  • 2 Podgrzewamy olej w du?ym garnku o grubym dnie.
  • Podsma?amy razem imbir i chili, po chwili dodaj?c kukurydz?.
  • Posypujemy polow? szpinaku i kolendry, dodajemy warzywa i posypujemy reszt? szpinaku z kolendra.
  • 3 Dodajemy mielone przyprawy i sól do mleka kokosowego i po?ow? wylewamy na warzywa.
  • Szczelnie przykrywamy garnek i dusimy 10-15 min, a? warzywa zmi?kn?, ale wci?? b?d? chrupi?ce.
  • Zdejmujemy pokrywk? i dodajemy reszt? mleka.
  • 4 Natychmiast podajemy udekorowane ?wie?? kolendra.
Uwagi:
 
Porcje: 4?6
Przygotowanie: 25 min
Gotowanie: 15 min
Kalorie: 283 kcal
T?uszcz: 5 g

3.3333333333333
Głosowało: 3 osób

Dodaj opinię o Kolby kukurydzy z mieszank? warzywn? i mlekiem kokosowym:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5