Kapusta glazurowana sokiem pomara?czowym

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
TELEWIZORY

TOP TELEWIZORY

TELEWIZORY OPINIE

TELEWIZOR LED

NOWY TELEWIZOR

RANKING TELEWIZORÓW

Samsung

Lg

Panasonic

Sony

Shops

TyLed

Przedszkole

Telewizory
Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Kapusta glazurowana sokiem pomara?czowym

Sk?adniki:
  • 1 cienko pokrojona bia?a kapusta
Polewa
  • sok z 2 pomara?czy
  • 2 ?y?ki syropu klonowego
  • 1 ?y?ka oliwy z oliwek
  • 3 ?y?ki d?emu pomara?czowego
  • 1 ?y?eczka soli
Sposób przygotowania:
  • 1 Rozgrzewamy piekarnik.
  • W du?ej misce mieszamy sok, syrop, oliw? i d?em.
  • Dodajemy soli.
  • Wsypujemy kapust? i mieszamy, aby cala kapusta dok?adnie pokry?a si? polew?.
  • 2 Przek?adamy kapust? na du?? blach? do pieczenia.
  • Wylewamy na ni? po?ow? pozosta?ej w misce polewy i pieczemy 15 min.
  • Wyjmujemy z piekarnika, lekko mieszamy i polewamy kapust? reszt? polewy.
  • Wstawiamy do piekarnika na dalsze 10 min i pieczemy, a? kapusta zbr?zowieje na ko?cach.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze: 200°C
Porcje: 4
Przygotowanie: 10 min
Pieczenie: 25 min
Kalorie: 133 kcal
T?uszcz: 4 g

3.75
Głosowało: 4 osób

Dodaj opinię o Kapusta glazurowana sokiem pomara?czowym:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5