Kalafior z czosnkiem na ostro

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
TELEWIZORY

TOP TELEWIZORY

TELEWIZORY OPINIE

TELEWIZOR LED

NOWY TELEWIZOR

RANKING TELEWIZORÓW

Samsung

Lg

Panasonic

Sony

Shops

TyLed

Przedszkole

Telewizory
Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Kalafior z czosnkiem na ostro

Sk?adniki:
  • 2 kromki razowego chleba
  • 1 kalafior podzielony na ró?yczki
  • sól i czarny pieprz
  • 4 ?y?ki oliwy z oliwek
  • 1 zmia?d?ony z?bek czosnku
  • 1 drobno posiekane czerwone chili
  • 8 czarnych oliwek przekrojonych na pól
  • 1 ?y?ka kaparów
Sposób przygotowania:
  • 1 Rozgrzewamy piekarnik.
  • Umieszczamy chleb w piekarniku i podpiekamy 20 min, a? b?dzie chrupi?cy.
  • ?cieramy na tarce lub w malakserze.
  • 2 Gotujemy kalafiora w osolonej wodzie przez 1 min lub, a? lekko zmi?knie i dok?adnie odcedzamy.
  • 3 Podgrzewamy oliw? na du?ej patelni.
  • Dodajemy czosnek, chili, kalafiora i sma?ymy 3 min lub, a? kalafior zacznie br?zowie?.
  • Dodajemy oliwki, kapary, tarty chleb i przyprawy.
  • Sma?ymy jeszcze przez 1 min, by chleb ?przeszed?" olejem i smakiem przypraw.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze: 160°C
Porcje: 4
Przygotowanie: 10 min
Gotowanie: 25 min
Kalorie: 201 kcal
T?uszcz: 16 g

3.75
Głosowało: 8 osób
Opinie o Kalafior z czosnkiem na ostro
kulinaria - ja [19.05 9:38]
to mo?e by? dobre
 
Kalafior - Ewa [01.11 19:07]
Kalafior smakuje bardzo . Robie podobnie, Polecam,
 

Dodaj opinię o Kalafior z czosnkiem na ostro:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5