Grzyby w musztardowym sosie

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
TELEWIZORY

TOP TELEWIZORY

TELEWIZORY OPINIE

TELEWIZOR LED

NOWY TELEWIZOR

RANKING TELEWIZORÓW

Samsung

Lg

Panasonic

Sony

Shops

TyLed

Przedszkole

Telewizory
Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Grzyby w musztardowym sosie

Sk?adniki:
  • 30 g mas?a
  • 4 drobno posiekane szalotki
  • 1 zmia?d?ony z?bek czosnku
  • 455 g grzybów (np. pieczarek)
  • 3/4 szklanki wytrawnego bia?ego wina
  • 1 ?y?ka musztardy Dijon
  • ?y?eczka drobno posiekanej kolendry
  • 1 1/4 szklanki jogurtu naturalnego
  • ?wie?o zmielony czarny pieprz
  • 2 ?y?ki posiekanej natki pietruszki
Sposób przygotowania:
  • 1 Rozpuszczamy mas?o na patelni, dodajemy szalotki i czosnek, sma?ymy na ?rednim ogniu 2?3 min, a? szalotki zmi?kn?.
  • 2 Wsypujemy pieczarki i sma?ymy 5 min, od czasu do czasu mieszaj?c.
  • Zdejmujemy pieczarki z patelni i odstawiamy w ciep?e miejsce.
  • 3 Wlewamy na patelni? wino, dodajemy musztard?, kolendr? i gotujemy na ma?ym ogniu 10 min lub do czasu, gdy p?yn zmniejszy obj?to?? o po?ow?.
  • Zdejmujemy patelni? z ognia, dodajemy jogurt i przyprawiamy pieprzem.
  • Stawiamy patelni? z powrotem na ogniu i podgrzewamy 2?3 min, mieszaj?c. Polewamy grzyby sosem i posypujemy natk? pietruszki.
Uwagi:
 
Porcje: 4
Przygotowanie: 10 min
Gotowanie: 25 min
Kalorie: 168 kcal
T?uszcz: 4,9 g

3.6666666666667
Głosowało: 3 osób

Dodaj opinię o Grzyby w musztardowym sosie:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5