Fasolka sma?ona w g??bokim, t?uszczu

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
TELEWIZORY

TOP TELEWIZORY

TELEWIZORY OPINIE

TELEWIZOR LED

NOWY TELEWIZOR

RANKING TELEWIZORÓW

Samsung

Lg

Panasonic

Sony

Shops

TyLed

Przedszkole

Telewizory
Dania główne Sałatki Przystawki Zupy i przek±ski  

Fasolka sma?ona w g??bokim, t?uszczu

Sk?adniki:
  • 2 szklanki oleju do g??bokiego
  • sma?enia 455 g zielonej fasolki szparagowej pokrojonej na krótkie kawa?ki
  • 1 ?y?ka drobno posiekanego czosnku
  • 1 ?y?ka bardzo drobno posiekanego ?wie?ego imbiru
  • 2 ?y?ki drobno pokrojonej dymki
  • 2 suszone chili (niekoniecznie)
  • 1 ?y?ka wina ry?owego lub sherry
  • 1 ?y?ka sosu sojowego
  • 1 ?y?ka cukru
  • 1 ?y?ka wody
Sposób przygotowania:
  • 1 Podgrzewamy olej w woku lub g??bokiej patelni, a? b?dzie bardzo gor?cy (gdy wrzucony kawa?ek fasolki od razu zaczyna skwiercze?).
  • Wrzucamy po?ow? fasolki i sma?ymy 3?4 min lub, a? si? lekko pomarszczy.
  • Wyjmujemy ?y?k? cedzakow?.
  • Tak samo post?pujemy z reszt? fasolki.
  • 2 Zdejmujemy patelni? z ognia, zlewamy olej i wycieramy do czysta papierem.
  • Wlewamy ?y?k? oleju, wrzucamy czosnek, imbir, dymk? i chili, sma?ymy 30 sek.
  • Wyjmujemy i wyrzucamy chili.
  • 3 Wlewamy wino, sos sojowy i wod?, wsypujemy cukier i podgrzewamy 2-3 sek.
  • Wrzucamy fasolk? na patelni?, podgrzewamy i natychmiast podajemy.
Uwagi:
 
Porcje: 4?6
Przygotowanie: 15 min
Gotowanie: 5 min
Kalorie: 72 kcal
T?uszcz: 1 g

3.2
Głosowało: 5 osób

Dodaj opinię o Fasolka sma?ona w g??bokim, t?uszczu:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5