Wasze przepisy: czekoladowy suflet

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Desery zimne Desery ciepłe Napoje bezalkoholowe Napoje alkoholowe  

czekoladowy suflet

Sk?adniki:
  • 10 ?y?ek cukru
  • 8 jajek
  • 6 ?y?ek kakao
  • mas?o do smarowania kokilek
  • 6 ?y?ek m?ki
  • 1 l mleka
  • szczypta soli
Sposób przygotowania:
  • 1. Oddziel ?ó?tka od bia?ek w osobnych miseczkach.
  • 2. Dodaj do bia?ek szczypt? soli i ubij.
  • 3. Do ?ó?tek wsyp cukier, zamieszaj, a nast?pnie dodaj m?k?, kakao i znów dok?adnie wymieszaj.
  • 4. Zagotuj mleko, odlej z niego po?ow? i wlej do miski z jajeczn? mas?. Chodzi o to, ?eby m?ka i kakao si? rozpu?ci?y. Wymieszaj.
  • 5. Wlej wszystko z powrotem do garnka z reszt? mleka i trzymaj na ogniu (mieszaj?c oczywi?cie), a? uzyskasz konsystencj? budyniu.
  • 6. Po zdj?ciu z ognia zakryj foli?, ?eby nie zrobi? si? ko?uch.
  • 7. Ma?e miseczki wysmaruj wewn?trz mas?em i wsyp w nie cukier. Powinien ze wszystkich stron przyklei? si? do mas?a.
  • 8. Prze?ó? budy? do miski i dodaj do niego pian? z bia?ek (nie odwrotnie). Wymieszaj bardzo delikatnie, ?eby piana nie opad?a.
  • 9. Na?ó? mas? do miseczek z cukrem.
  • 10. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 st. C i trzymaj w nim suflet ok. 25 min.
  • 11. Podawaj na stó? prosto z pieca.
Uwagi:
 
BON APETIIT
SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przepis doda?(a): Sonia
soniadabrowska1@wp.pl
Czekoladowy Suflet

3.4545454545455
Głosowało: 11 osób
Opinie o czekoladowy suflet
mniam - Agnieszka [19.05 20:11]
wspania?y przepis, po czym? tak pysznym m?? zrobi dla mnie wszystko.
 

Dodaj opinię o czekoladowy suflet:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5