Wasze przepisy: Krem z sosem truskawkowym

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Desery zimne Desery ciepłe Napoje bezalkoholowe Napoje alkoholowe  

Krem z sosem truskawkowym

Sk?adniki:
  • krem:
  • 3 szklanki mleka
  • 3 szklanki ?mietany 30-proc.
  • 10 ?ó?tek
  • 15 dag cukru
  • 2 ?y?ki ?elatyny
  • 2 dag m?ki ziemniaczanej
  • 1 esencja arakowa
  • do przybrania:
  • truskawki
  • ?wie?a melisa
  • sos:
  • 1,2 kg truskawek (mog? by? mro?one)
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1/2 szklanki ?mietanki 36-proc.
Sposób przygotowania:
  • Najpierw przygotuj krem – ?elatyn? namocz w 1/2 szklanki zimnego mleka. Reszt? mleka zagotuj z cukrem. ?ó?tka wymieszaj z m?k? ziemniaczan? i ?mietan?. Mas? ?ó?tkow? wlej do gor?cego mleka, intensywnie mieszaj?c, a? krem zg?stnieje. W gor?cym kremie rozpu?? ?elatyn?, a nast?pnie ca?o?? starannie wymieszaj. Rozlej krem do foremek lub fili?anek, odstaw do lodówki, aby st??a?.
  • Nast?pnie przygotuj sos – truskawki oczy?? z szypu?ek, umyj i os?cz, a nast?pnie zmiksuj z cukrem pudrem. ?mietank? ubij na sztywno i wymieszaj z musem truskawkowym.
  • Krem wyjmuj z foremek, zanurzaj?c je we wrz?tku. Podawaj na sosie truskawkowym, przybrany melis? oraz ?wie?ymi owocami.
Uwagi:
 
Przepis doda?(a): Julia
Krem z sosem truskawkowym

3.2
Głosowało: 5 osób

Dodaj opinię o Krem z sosem truskawkowym:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5