Wasze przepisy: mój sernik-?atwy do zrobie?ia i pyszny do jedzenia

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Ciasta kruche Ciasta drożdżowe Ciasta biszkoptowe Ciasta z czekoladą Ciasteczka Serniki  

mój sernik-?atwy do zrobie?ia i pyszny do jedzenia

Sk?adniki:
  • masa serowa;
  • 1 kg sera - najlepiej ?mietankowy
  • 1 kostka mas?a
  • 7-8 jajek
  • 1.5 szklanki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 opakowanie sernix - jest niezawodny ale te? mo?e by? budy? waniliowy
  • 1 ?y?eczka proszku do pieczenia
  • ciasto na spód:
  • 0.5 mas?a lub margaryny
  • 0.5 szklanki cukru
  • 1.5 szklanki m?ki
  • 3 ?ó?tka
  • 1 ?y?ka smalcu
  • kilka brzoskwi? z puszki
  • piana z 3 ?ó?tek z dodatkiem 2-3 ?y?ek cukru pudru
Sposób przygotowania:
  • masa serowa:
  • utrze? razem - mas?o, ?ó?tka, cukier, cukier waniliowy
  • nast?pnie po??czy? z serem i sernixem lub budyniem
  • z ?ó?tek ubi? sztywn? pian? i na koniec doda? do masy serowej delikatnie mieszaj?c
  • ciasto na spód:
  • sk?adniki zagnie??, podieli? na dwie cz??ci i ( jedna na spód druga na krószonk? na wierzch masy serowej) w?o?y? do zamra?alnika na oko?o 2 godziny
  • jedn? z cz??ci ciasta wy?ó?y? blaszk? lub tortownic? - podpie? w nagrzanym piekarniku oko?o 10 min
  • po?o?y? mas? serow? na podpieczonym spodzie
  • ubit? na sztywno pian? z 3 bia?ek i cukru pudru po?o?y? na masie serowej
  • brzoskwinie z puszki pokroi? na kawa?ki i po?o?y? na pian?
  • na wierzch, druga cz??? ciasta zetrze? na tarce z du?ymi oczkami
  • pie? oko?o 1 godziny temperatura pocz?tkowo 160 C pod koniec pieczenia zwi?kszy? do 180 C
  • zostawi? do wystygni?cia - smacznego
Uwagi:
 
sernix mo?na kupi? w ka?dum sklepie
najlepszy ser to ?mietankowy bo nie trzeba go mieli?, ser twarogowy trzeba mieli? 3 razy aby uzyska? g?adk? mas? i czasem nale?y doda? mleka ?eby nie by? such
ten sernik jest pyszny i zawsze si? udaje !
Przepis doda?(a): ula
mój sernik-?atwy do zrobie?ia i pyszny do jedzenia

3.125
Głosowało: 8 osób
Opinie o mój sernik-?atwy do zrobie?ia i pyszny do jedzenia
Przepis - Monika [21.12 23:58]
Ten przepis jest napisany troche dziwnie. Do czego trzeba dodac smalcu? A proszek do pieczenia podejrzewam,ze trzeba dodac do ciasta,a nie do masy serowej.
 
przepis - kaczula [09.03 10:07]
Podaj?c przepis na ciasto,trzeba wszystkie sk?adniki nazywa? po imieniu,a w tym przepisie s? dwie porcje ?ó?tek.Je?eli taki przepis b?dzie robi?a osoba która piecze rzadko to sernik jej nie wyjdzie.
 

Dodaj opinię o mój sernik-?atwy do zrobie?ia i pyszny do jedzenia:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5