Wasze przepisy: dro?d?owa z lukrem

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ciasta kruche Ciasta drożdżowe Ciasta biszkoptowe Ciasta z czekolad± Ciasteczka Serniki  

dro?d?owa z lukrem

Sk?adniki:
  • 50 dag m?ki
  • 5 dag dro?d?y
  • 15 dag cukru
  • 3/4 szklanki mleka
  • 8 ??tek
  • szczypta soli
  • 10 dag mas?a
  • bakalie
  • lukier klasyczny Schwartau lub lukier domowy
  • 3 bia?ka
  • p? szklanki cukru pudru
  • sok z cytryny
Sposb przygotowania:
  • dro?d?e rozetrze? z ?y?k? cukru doda? letnie mleko i 3 ?y?ki m?ki
  • kiedy rozczyn podwoi obj?to?? doda? reszt? m?ki utarte z cukrem ??tka i sl wyrobi? ciasto
  • doda? rozpuszczone i ostudzone mas?o wyrobi? doda? umyte i osuszone posiekane bakalie odstawi? w ciep?e miejsce do wyro?ni?cia
  • form? wysmarowa? mas?em nape?ni? do po?owy odstawi? na p? godziny piec ok.40 min w 180 C)plukrowa? jeszcze ciep?? babk? udekorowa? bakaliami
  • lukier domowy:utrze? bia?ka z cukrem i sokiem z cytryny.
Uwagi:
 
Przepis doda?(a): aleksandra
olaburtan@wp.pl
dro?d?owa z lukrem

2.5
Gosowao: 6 osb

Dodaj opini o dro?d?owa z lukrem:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5