Wasze przepisy: Rafaello

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ciasta kruche Ciasta drożdżowe Ciasta biszkoptowe Ciasta z czekolad± Ciasteczka Serniki  

Rafaello

Sk?adniki:
  • 1 l mleka,
  • 6 ?y?ek m?ki przennej,
  • 6 ?y?ek m?ki ziemniaczanej,
  • 1 szkl. cukru,
  • 2 cukry waniliowe
  • 10 dag wirek kokosowych
  • 1 1/2 margaryny
  • 3 op. krakersw \\\\\\\"lajkonik\\\\\\\"
Sposb przygotowania:
  • M?k ziemniaczan? i przenn? wraz z cukrem i cukrem waniliowym wymiesza?. Cze?? mleka zagotowa? w reszcie wymiesza? powy?sze sk?adniki, ugotowa? na bydy?. Budy? zostawi? do ostygni?cia nast?pnie dodawa? po troch? margaryny i uciera?. Na pod?uznej blasze ustawiamy krakersy p?niej przykrywamy je wcze?niej przygotowan? mas?, potem ustawiamy drug? warstwe krakersw i powtarzamy czynno??, trzeci? i znw masa na ko?cu ca?y wierzch posypujemy wirkami.
Uwagi:
 
zamiast krakersw mozna u?yc herbatnikw ale wtedy ciasto jest s?odsze.
Przepis doda?(a): Anita
Rafaello

3.1875
Gosowao: 16 osb

Dodaj opini o Rafaello:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5