Wasze przepisy: CIASTO TOFFI

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ciasta kruche Ciasta drożdżowe Ciasta biszkoptowe Ciasta z czekolad± Ciasteczka Serniki  

CIASTO TOFFI

Sk?adniki:
  • 1/2 kg.m?ki
  • 1/2 szkl. cukru
  • 15 dkg.miodu(moze by? sztuczny mid)
  • 12.5 dkg.margaryny
  • 2 jajka
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 ?y?eczka sody oczyszczonej
  • KREM ?MIETANOWY
  • 1/2 litry ?mietany 32%
  • 3 ?y?eczki ?elatyny
  • POLEWA
  • 1 puszka mleka skondensowanego
Sposb przygotowania:
  • Mleko w puszce wstawi? do garnka z wod? i gotowa? 3 god?.
  • Z podanych sk?adnikw zagnie?? ciasto i podzieli? na 2 rwne cz??ci. Przenie?c do prostok?tnych form i piec ok 15 min. w temp.200st.
  • ?mietan? ubi? na puszyst? mas?. Nast?pnie doda? do niej wcze?niej rozpuszczon? ?elatyn?. Tak przygotowan? mas? prze?o?y? dwa upieczone i ostudzone placki.
  • Na wierzchu ciasta rozsmarowa? ugotowane mleko(tzw.toffi).
  • Posypa? psiekanymi orzechami. Ciasto jest najsmaczniejsze nast?pnego dnia.
Uwagi:
 
Przepis doda?(a): Marzena
CIASTO TOFFI

4.2424242424242
Gosowao: 33 osb
Opinie o CIASTO TOFFI
ciasto toffi - jola [07.03 14:28]
my?l?, ?e do tej ?mietany trzeba doda? troch? cukru. B?dzie lepsza.
 
ciasto toffi - justa [29.03 12:48]
jest ono bardzo smaczne i proste w wykonaniu. polecam.
 

Dodaj opini o CIASTO TOFFI:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5