Wasze przepisy: Ciasto sukcesu

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ciasta kruche Ciasta drożdżowe Ciasta biszkoptowe Ciasta z czekolad± Ciasteczka Serniki  

Ciasto sukcesu

Sk?adniki:
  • Ciasto:
  • 5 jajek (tylko bia?ka)
  • 120 g cukru pudru
  • 200 g zmielonych migda?w.
  • Krem:
  • 100 ml ?mietany 30%
  • 60 g cukru
  • 1 paczka cukru waniliowego
  • 5 jajek (tylko ??tka)
  • 100 g mas?a prawdziwego.
Sposb przygotowania:
  • Ciasto: Ubi? mikserem pian? z bia?ek z cukrem na sztywno i ju? ?y?k? delikatnie wymiesza? razem ze zmielonymi migda?ami.
  • Prze?o?y? do ?redniej wielko?ci tortownicy i piec w temp. 170-180\\\\\\\' przez 25 min. Wyj?c z tortownicy , ostudzi?.
  • Krwm: Zagotowa? ?mietan? z cukrem i cukrem pudrem. Do gotuj?cej sie wla? ??tka i ju? ci?gle mieszaj?c na niewielkim ogniu gotowa? a? zg?stnieje. Zdj?c z ognia i ostudzi? co jaki? czas mieszaj?c. Po ostudzeniu zmiksowa? z mas?em.
  • Ciasto wy?o?y? na p?aski talerz i ob?o?y? ca?ym kremem jego wierzch i boki. Wskazane jest, by obsypa? je lekko upra?onymi p?atkami migda?w. Migda?y krtko pra?? na suchej patelni.
Uwagi:
 
Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu i zapewniam, ?e nie pozna?am osoby, ktrej, by ono nie smakowa?o;)
Przepis doda?(a): katharina
Ciasto sukcesu

3.5333333333333
Gosowao: 15 osb
Opinie o Ciasto sukcesu
przepisy - agnieszka kulig [30.03 14:20]
moja kuchnia dla agnieszki
 

Dodaj opini o Ciasto sukcesu:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5