Wasze przepisy: kabaczek faszerowany

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
sklep zoologiczny
sklep zoologiczny
Warzywne Owocowe Warzywno-owocowe Inne  

kabaczek faszerowany

Sk?adniki:
  • sredni kabaczek ,500 dkgmiesa mielonego,2marchewki,1 pietruszka,1 mala seler, 1 duza cebula,koperek,listek laurowy,ziele angielskie,zolty ser,bulka tarta,1l przecieru pomidorowego,smietana
Sposb przygotowania:
  • kabaczka obrac przeciac wzdluz,usunac pestki ,posolic.mieso mielone podsmazyc na patelni,dodac cebule pokrojona w kostke,nastepnie starkowana na grubej tarce marchew,pietruszke,seler oraz listek laurowy,ziele angielskie(5),pokrojony KOPEREK.Przyprawic sola i pieprzem.podlac odrobinka wody i dusic do miekosci.kabaczka wkladamy do brytwanki,nakladamy farsz,rowno z brzegami kabaczka,tarkujemy na to zolty ser,zasypujemy bulka tarta(DOKLADNIE) w osobnym naczyniu do przecieru pomidorowego dodajemy smietane i tyle soli zeby sos byl dobrze doprawiony.za pomoca lyzki powoli polewamy wierzch kabaczka az bulka tarta dobrze i dokladnie wchlonie sos pomidorowy,reszte przecieru wylac do brytwanki. zapiekac w piekarniku do miekkosci kabaczka.ok 1h 180-200
  • C
Uwagi:
 
Mozna do farszu dodac czosnek.farsz tak dlugo dusic az nie bedzie wody.musi byc suchy
Przepis doda?(a): perliczek
kabaczek faszerowany

3.84
Gosowao: 25 osb
Opinie o kabaczek faszerowany
Kabaczek Faszerowany - Katarzyna [09.08 7:47]
Wczoraj zrobi?am kabaczka, doda?am du?o zieleniny ( natka pietruszki, koper). Mo?e by?, nawet niez?y! Ale chyba troch? za d?ugo zapieka?am - wyszed? troch? " rozla?ni?ty". Smakowo OK!
 
co jest co?? - nie wiem [21.07 12:48]
kabaczek jest zielony czy zolty bo zawsze mi sie myli z cukinia. pa
 
kabaczek faszerowany - jolcia [04.08 18:41]
bardzo dobry przepis. ?atwy i smaczny.Cz?sto robi? w sezonie kabaczkowym.Polecam. Mniam ,mniam.
 
kabaczek faszerowany - Grzesia [17.07 11:30]
dobry, ja zrobi?am bez sosu ?mietanowego - z nim pewnie by?by jeszcze lepszy, trzeba uwa?a? przy nak?adaniu na talerz, bo jest bardzo mi?kki, ale polecam na letnie obiady jako danie g?wne.
 

Dodaj opini o kabaczek faszerowany:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5