Wasze przepisy: Jaja po w?giersku

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Jajka Warzywa Grzyby Inne jarskie  

Jaja po w?giersku

Sk?adniki:
  • 3 jajka
  • p?tko kabanosa
  • 2 ?y?ki mas?a
  • 2 ?y?ki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
  • p?czek szczypiorku
  • 3 plasterki szynki
  • kilka listków ?wie?ych zió? (np. bazylii, tymianku)
  • 10 dag ?ó?tego sera
Sposób przygotowania:
  • Zetrzyj ser na drobnej tarce. Pokrój szynk? w kosteczk?, a kabanosa na drobne kawa?ki. Rozgrzej oliw? na patelni. Sprawd? temperatur?, wrzucaj?c na t?uszcz kilka kropel wody. Dodaj ?y?k? mas?a. Kiedy mas?o b?dzie si? pieni?, wrzu? pokrojone mi?so i sma? przez kilka minut.
  • Roztrzep jajka w miseczce. Posól, posyp ?wie?o zmielonym pieprzem i wsyp posiekany drobno szczypiorek. Dodaj starty ser, podsma?one, ciep?e mi?so i dok?adnie wymieszaj.
  • Wytrzyj patelni?, znów wlej oliw?, poczekaj, a? si? rozgrzeje, rozpu?? w niej mas?o. Na pieni?ce si? mas?o wylej jajeczn? mikstur? i zacznij szybko miesza?. Kiedy omlet b?dzie prawie ?ci?ty, podnie? patelni?, trzymaj lekko przechylon? i energicznie uderzaj w jej r?czk? u nasady. Omlet powinien nabra? wrzecionowato-rogalowatego kszta?tu. Bezpo?rednio z patelni zsu? go na talerz. Wysusz z nadmiaru t?uszczu za pomoc? papierowego r?cznika i ozdób listkami ?wie?ych zió?.
Uwagi:
 
Przepis doda?(a): Jajco
Omlet

3.4444444444444
Głosowało: 9 osób
Opinie o Jaja po w?giersku
jajka - tom [07.07 12:20]
Po raz pierwszy bede jad? takie jajeczka. Sa ?wietne chocia? za ma?o ?agodne. polecam wi?cej soli - chocia? to niezdrowe!
 
Jarskie kabanoski - RudeGirl [25.07 16:32]
Taki omlet musi niezle smakowac...ale ciezko nazwac go daniem jarskim...
 

Dodaj opinię o Jaja po w?giersku:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5