Wasze przepisy: zeberka w sosie wlasnym

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
telewizory led

Laptopy

Tablety

Smartfony
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

zeberka w sosie wlasnym

Składniki:
  • żeberka
  • cebula
  • natka pietruszki
  • m±ka lub ¶mietana
Sposób przygotowania:
  • mięso pokroić na niewielkie kawalki.cebule posiekać drobno(dużo cebuli),rozgrzać patelnie,dodać olej lub maslo(na ma¶le lepiej smakuje moim zdaniem).żeberka i cebule smazyć razem okolo 15minut.w połowie smażenia dodać posiekan± drobno natkę pietruszki oraz przyprawy(sól,pieprz,wegeta).pod koniec smażenia podlać troche wod± i na wolnym ogniu próżyć jeszcze do uzyskania miekko¶ci mięsa.podawać z kopytkami,ziemniakami...itp.
  • SMACZNEGO!!!
Uwagi:
 
Przepis dodał(a): dziunia
zeberka w sosie wlasnym

4.18181818182
Głosowało: 11 osób
Opinie o zeberka w sosie wlasnym
zeberka w sosie wlasnym - Pretorianin [08.10 15:25]
Prostota wykonania i nie watpliwie smaczne ale czy jeszcze jakis przepis na zeberka
 
Do czego m±ka i ¶mietana - Agnieszka [17.06 9:26]
Składniki: * m±ka lub ¶mietana Gdzie wykorzystali¶cie te składniki? Wiem do czego one s± ale w opisie o nich nikt nie wspomniał, dla takich co się dopiero ucz± to trochę jest niejasne.
 
żeberka - agniesia [01.03 18:29]
m±ż zajadał ze smakiem proste danie a tyle rado¶ci na podniebieniu:-)
 
smaczne - nena [18.10 10:21]
probowalam juz i musze przyznac ze sa super, m±ż palce oblizywal, dzis tez je bede robic - gor±co polecam. A maka i smietana sluza do zageszczenia sosu jesli ktos oczywiscie chce, jednak ja nie zageszczam dodaje troche wiecej cebuli i to ona po rozgotowaniu sie odpowiednio zagesci sos :)
 

Dodaj opinię o zeberka w sosie wlasnym:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5