Wasze przepisy: Gulasz wieprzowy

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Gulasz wieprzowy

Sk?adniki:
  • 70dkg wieprzowiny z ko?ci? (?opatka)
  • 4 dkg t?uszczu
  • 2 dkg m?ki
  • 10 dkg cebuli
  • ½ li?cia laurowego
  • pieprz, sól
Sposób przygotowania:
  • Mi?so op?uka?, oddzieli? od ko?ci, pokraja? na kawa?ki licz?c 6-8 na osob?, osoli?, otacza? starannie w m?ce. Osma?y? na silnie rozgrzanym t?uszczu na rumiano. Prze?o?y? do rondla, doda? obran?, pokrajan? w kr??ki cebul? zrumienion? na t?uszczu pozosta?ym ze sma?enia. Mi?so podla? 1/8 l wody i dusi? powoli pod przykryciem do mi?kko?ci. Pod koniec duszenia podprawi? reszt? m?ki, doda? pieprz, li?? laurowy, zagotowa?. Podawa? na okr?g?ym pó?misku z kasz?, ziemniakami, makaronem i surówk? z warzyw. Do gulaszu mo?na doda? 1 z?bek czosnku, szczypt? papryki, 1-2 ?y?ki koncentratu pomidorowego.
Uwagi:
 
Przepis doda?(a): Fenix
Gulasz wieprzowy

4.3333333333333
Głosowało: 111 osób
Opinie o Gulasz wieprzowy
gulasz wieprzowy - mundi [13.12 8:10]
Bardzo dobry taki jak 50 lat temu sie jadalo.
 
gulasz - aga [02.03 11:00]
Super prosty przepis
 
Gulaszyk - Internautka [17.03 22:29]
Ja dodalam potarkowana pietruszke i marchew-wyszedl przepyszny
 
gulasz wieprzowy - Martusia [13.04 10:47]
super:))) paluszki lizac
 
Gullasz - Alex [08.08 16:28]
Przepis ?wietny, ?atwe do przygotowania danie, ale moje mieso dusi si? zdyt d?ugo. Pozdrawiam i ?ycz? smacznego.
 
gulaszyk - radzio [19.07 17:35]
takie najprostsze dania s? najlepsze, a nadmieni? nale?y, ?e cz?sto bywaj? baz? dla czego? wi?kszego:)))
 
Gulasz wieprzowy - oLa [02.09 8:28]
Gulasz wieprzowy ktory jest umieszczony na tej sttronie jest przepyszny i barrdzo latwy do zrobienia. bardzo dobry.
 
Gulasz - Ar [29.09 18:32]
dziecinnie proste a paluszki lizac
 
negatyw - kucharka - wszystko ?erca [17.06 13:22]
ja ty jeste? kucharka to ja niechce je?? nic co robisz, skoro nie wiesz nic na temat li?ci laurowych. a gulasz oczywi?cie poezja.
 
negatyw - kucharka [07.12 18:36]
Od kiedy to li?? laurowy dodaje si? do potrawy pod koniec przyrz?dzania? ?miechu warte
 
gulasz - glowa [28.12 13:22]
mistrzostwo ?wiata jak zrobi?em to nic dla mnie nie zosta?o a familia paluszki oblizywa?a
 
Dopowied? "kucharce" (?) - Wojtek [13.04 13:16]
Nie tylko li?? laurowy, ale te? i inne przyprawy dodaje si? pod koniec duszenia potraw, w innym przypadku aromat przypraw minimalizuje czas i temperatura. P.S. Kuchareczko wiele nauki przed Tob?, wi?cej sama s?uchaj i analizuj, mniej krytykuj.-
 
ma?o przypraw - agnes [07.11 15:45]
sama sól to dla mnie za ma?o - ja dodaj? te? pieprz, papryk? slodk?, zio?a prowansalskie i par? suszonych grzybków - oraz kostk? mi?sn?, która dodaje aromatu sosowi
 
nie wiem.. - Anka [17.11 20:26]
jakis za zwyczajny jak dla mnie ten gulasz..bardziej kojarzy mi sie z papryka itp cos bardziej wyszukanego..
 
dobre - tomi [19.11 19:34]
ta potrawa jest bardzo dobra
 
Gulasz wypróbowany - Mariola [16.12 14:13]
...smakowa? bosko! Nie doda?am czosnku, ale troch? koncentratu i papryki tak. Polecam
 
ten wlasnie gulasz - kropelka [04.01 13:28]
wlanie koncze gotowac gulasz, na moje oko powinien byc smaczny. Ale zobaczymy co powie na to moj facet,mam nadzieje ze go zaskocze...
 
Prawie idealny :) - Isis [16.01 14:11]
Po zalaniu wywarem polecam od razu doda? listek bobkowy i ziele angielskie. Mo?na tez odrobink? kostki roso?owej. ?wietnie jest te? posiada? suszone grzyby- 1 prawdziwek i od razu o niebo lepsze :) Ale przepis polecam!
 
kilka dodatków do tego przepisu - sheilas [13.02 13:54]
ja robie baaaardzo podobnie tylko jeszcze dodaje jedn? pokrojon? w koste i podsma?on? papryk? i jedn? pokrojon? w plasterki i ?wiartki marchewk?, doprawiam chili i dodaje odrobin? koncentratu pomidorowego. Suszone sliwki tez sie super komponuja, nie za duzo, tak ok 4. Ale trzeba je dodac w miare na poczatku zeby sie zd??y?y rozgotowa?.No i ziele angielskie obowi?zkowo!! Czosnek tez.
 
gulasz z wieprza - chonzo [01.03 9:25]
Powracam kolejny raz do powyzszego przepisu. Potrawa wysz?a bardzo smaczna, a zwa?ywszy na ?atwo?? przygotowania polecam wszystkim. Gulasz poda?em z ziemniakami i buraczkami (jarzynk?). :))
 
gulaszyk palce liza? - Aga [14.05 13:51]
mniam mniam, zrobi?am w?a?nie i wyszed? pychotka. do tego ugotowa?am kasz? j?czmnienn? i zapodam m??usiowi z ogóreczkiem
 
Do Pana Wojtka - andziulka_aug [27.05 10:52]
Ja wszystkie suszone przyprawy wsypuje na pocz?tku, tak jak to Szanowny Pan Robert Mak?owicz przykaza?... :)
 
cebula w gulaszu - barbanera [14.11 12:25]
Nie uznaj? szklenia, czy rumienienia cebuli do gulaszu wieprzowego! Cebul? pokrojon? w kostk? blanszujemy razem z mi?sem co daje niepowtarzalny smak i aromat, potem dodajemy bulion i reszt? ingredientów. M?ki nie u?ywam! Sos jest delikatniejszy, ale smak cudowny!
 
super smaczek jak u mamy - dog_83 [28.03 19:18]
naprawde polecam jednak zamiast koncentratu proponuje ketchup :] na poczatku przesadzilem troszke z maka hehe ale wiecej wody i wyprostowalem ten drobny szczegol.
 
calkiem ok - Kuba [23.05 13:13]
wszystko ok tylko kolorek nie wyszedl mi taki jak bym chcial i musialem dodac smietane z maka rozmieszana ale to nie to samo ale co do smaku - miodzio:)
 
GULASZ - ALA [17.09 13:28]
A JA DODAJ? START? PIETRUSZK?I MARCHEWK? DZI?KI CZEMU GULASZ MA ?WIETNY ZAPACH I JESZCZE LEPSZY SMAK. POLECAM!
 

Dodaj opinię o Gulasz wieprzowy:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5