Wasze przepisy: Duszona w?tróbka wieprzowa

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Duszona w?tróbka wieprzowa

Sk?adniki:
  • 50 dkg w?tróbki wieprzowej
  • 4 dkg s?oniny
  • 2 dkg t?uszczu
  • 3 dkg m?ki
  • 1/8 l ?mietany
  • sól, pieprz
  • 1 ?y?eczka siekanej zielonej pietruszki
Sposób przygotowania:
  • W?tróbk? starannie op?uka?, obra? z b?ony i grubszych ?y?, os?czy?. S?onin? pokraja? w s?upki (d?ugo?ci 6 cm, ?rednicy ½ cm), oprószy? pieprzem. W?tróbk? naszpikowa? s?onin?, oprószy? m?k?, zrumieni? na silnie rozgrzanym t?uszczu z 2 stron. Prze?o?y? do rondla odpowiedniej wielko?ci, wla? 1/8 l wody, dusi? powoli oko?o 25 minut pod przykryciem. Odsun?? na bok p?yty, sos oprószy? reszt? m?ki, osoli?, zagotowa?, po??czy? ze ?mietan?. W?tróbka powinna by? wewn?trz lekko ró?owa. Wyda? pokrajan? w do?? grube plastry u?o?one na pod?u?nym pó?misku, oblan? sosem i posypan? siekan? zielon? pietruszk?. Podawa? z ziemniakami, gotowan? jarzyn? lub surówk? z warzyw.
Uwagi:
 
Przepis doda?(a): Fanix
Duszona w?tróbka wieprzowa

3.8
Głosowało: 10 osób
Opinie o Duszona w?tróbka wieprzowa
Proste i tanie, a smaczne! - Micha? [07.01 16:48]
Cho? nie przepadam za w?tróbka - spróbowa?em i mile si? zaskoczy?em.
 

Dodaj opinię o Duszona w?tróbka wieprzowa:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5