Wasze przepisy: Goł±bki z ryżem

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
telewizory led

Laptopy

Tablety

Smartfony
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Goł±bki z ryżem

Składniki:
  • 2 szklanki ryżu
  • 1/2 kg zmielonego mięsa wieprzowego
  • 1główka kapusty
  • 3 małe puszki koncentratu pomidorowego
  • m±ka
  • olej ro¶linny
  • sól, pieprz
Sposób przygotowania:
  • Ryż ugotować na sypko, odcedzić i ostudzić. Mięso wieprzowe należy zmielić i zmieszać z ryżem wraz z 1 puszk± koncentratu pomidorowego. Kapustę obrać z li¶ci zewnętrznych i obgotować w posolonej wodzie. Zdejmować kolejne li¶cie z gotowanej główki i studzić. Następnie ułożyć kilka zewnętrznych li¶ci w brytfannie na spodzie i przygotować 1/2 l wody z rozpuszczonym koncentratem (2 puszki). Uformować goł±bki (zawijaj±c farsz w li¶cie), a następnie obtoczyć w m±ce i opiec na rozgrzanym tłuszczu. Układać warstwami w brytfannie na wierzchu nakryć li¶ćmi kapusty, uzupełnić wod± i nakryć przykryciem. Dusić w piekarniku około 1 godziny. Po wystudzeniu ponownie rozgrzać piekarnik, a zawarto¶ć sosu uzupełnić przygotowanym wcze¶niej roztworem (2 łyżki stołowe m±ki, 1/2 szklanki mleka i 1/2 szklanki wody).
Uwagi:
 
Przepis dodał(a): Kucharz Warszawa
Goł±bki z ryżem

4.11538461538
Głosowało: 52 osób
Opinie o Goł±bki z ryżem
golabki - bobak [31.01 22:59]
wysmienite
 
golabki z ryzem - milena [07.04 16:40]
golabki z miesem i ryzem w sosie pomidorowym to cos niesamowitego .po prostu pycha
 
mniam - alu¶ [21.07 11:13]
nie ma to jak gołabki z ryzem i sosem pomidorowym po prostu pycha !!!!!!! mniam mniam :):):)
 
Golabki z ryzem - Gocha [07.01 13:39]
Uwielbia je cala moja rodzina Zamiasy ryzu mozna dac kasze
 
goł±bki z ryżem - marysia [06.08 14:26]
a po co ten koncentrat w farszu? a koncentrat wogóle - fe, pomidorki ¶wieże przetarte- to jest to
 
Goł±bki, szkoda że s± takie pracochłonne... - Kasia Ż-c [03.07 14:49]
Warto od czasu do czasu po¶więcić trochę więcej czasu w kuchni by zaskoczyć domowników efektem jaki jest zapach i smak polskich goł±bków! Osobi¶cie polecam by podawać je z sosem pomidorowym; no i nie za często by nie straciły swego wykwintnego uroku...
 
golabki - pelcia [22.09 10:36]
obsmażałam bez m±ki, ale spróbuję z m±k±
 
pycha - aga [25.11 13:07]
uwielbiam to danie a to ¶wietny i prosty przepis
 
golabki - juzda [21.05 22:23]
Golabki z ryzem.Pycha palce lizac.Nie ma jak polskie dania!!
 
golabki z ryzem, miesem i pieczarkami - krysia [04.05 21:43]
bardzo lubie golabki wlasnie takie do tego sos pomidorowy - robie najpierw zasmazke na masle, lekko rozprowadzam rosolem z kostki , dodaje przecier pomidorowy oraz przyparwy na koniec troche smietany
 
golabki, golabki, golabki. . . - maly_smakosz :) [16.08 19:03]
co mam Wam mowic? :) poprostu kocham golabki. Ciesze sie ze takie cos istnieje. Co dorowna golabkom?? :D
 
Goł±bki z ryżem - malutka [18.11 14:33]
pyszno¶ci, robię wg takiego samego przepisu
 
goł±bki z mięsem i ryżem - JUREK [17.09 11:50]
Można farsz przygotowywać na różne sposoby i dodawać różnych przypraw ja dodaje grzyby z lasu - daj± dodatkowy smaczek.PA
 
GOLABKI - KASIA [09.09 23:17]
GOLABKI W ZALEWIE POMIDOROWYM Z KAWALKAMI BOCZKU SA PRZEPYSZNE
 
golabki z miesem i ryzem - smakoszka [23.07 20:32]
to moje ulubione danko:)Wcale nie jest takie czasochlonne,trzeba sie tylko dobrze zoorganizowac
 
pyszne goł±bki - iza [17.02 15:09]
ja robie najlepsze goł±bki ponieważ wkładam w nie dużo serca i pracy najlepsze danie które mogła bym je¶c codziennie
 

Dodaj opinię o Goł±bki z ryżem:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5